Ajan herran muistot ja luistot

Tmi Jouni Puljujärvi

Toimialat

Ajanotto- ja tulospalvelutoiminta

Järjestän erilaisiin urheilukilpailuihin (alle 500 osanottajaa) arvonta-, ajanotto- ja tulospalvelutehtäviä käyttäen omaa siirrettävää teknistä laitteistoa. Järjestelmä on kehitetty lähinnä hiihtokilpailujen tarpeisiin, mutta soveltuu myös suunnistukseen, ampumahiihtoon, maastojuoksuun ja ratajuoksuihin sekä maastopyöräkilpailuihin. Kaikissa voidaan käydä yksilökilpailuja tai joukkueiden välisiä viestikilpailuja. Maastohiihdossa toimii myös takaa-ajokilpailun, sprinttihiihdon hallinta ja FIS-pisteiden laskenta.

Käytössäni on Algen ajanottolaitteet sekä maalikamera.

Vaatimukset ajanoton järjestämiselle ovat kuivat ja sähköistetyt mielellään myös lämpimät tilat.

Tässä osa kilpailutapahtumista, joiden tulospalvelusta olen vastannut viime vuosina: Saariselän FIS-hiihdot, Inarin Kultapullokisat, Äkäslompolon ympärijuoksu, MTB-Saariselkä, Pohjois-Lapin koulujen YU-kisojen juoksut, Sodankylän alueen hiihto- ja juoksukilpailut.

Hinnasto:

Ajanottopalvelun hinta riippuu paljolti tapahtuman koosta ja osanottajien määrästä ja siitä tarvitaanko erikseen vielä ilmoittautumispalvelua. Periaatteeni on, että kilpailujen järjestäminen ei kaadu ajanoton kalleuteen. Eli hinta sovitaan aina kilpailun järjestäjän kanssa erikseen.

Eräpalvelut

Järjestän 1-3 hengen opastettuja eräpalveluja, jotka kestävät vähintään kaksi vuorokautta. Eräpalveluja ovat perinteinen hiihto-/jalkavaellus, kalastusretket ja metsästysretket. Retket on jaoteltu kahteen luokkaan sen fyysisyyden mukaan, jossa huomioidaan asiakkaan toivomukset. Retket suuntautuvat Lapin ja Pohjois-Norjan koskemattomiin erämaihin, joissa ei tarvitse vastaantulijoita väistellä.

Kala syö
 1. Tavallinen retki, jossa suunnitellaan tarkasti päiväkohtainen reitti asiakkaan kunnon mukaan.
  • asiakas itse tilaa retken
  • asiakas voi itse vaikuttaa retken ajankohtaan ja retkikohteeseen
  • täysin räätälöityjä asiakkaan tarpeiden mukaan
 2. Extreme-retki, jossa koetellaan asiakkaan fyysisiä ja psyykkisiä rajoja
  • etukäteen suunniteltuja retkiä, jotka ovat pääasiassa kalastus- ja metsästysretket
  • vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
  • Metsästysretket ovat riekonpyyntireissuja, joiden järjestäminen on hyvin paljolti riippuvainen syksyn lintukannasta ja lupien saatavuudesta.

Huolimatta retkien vaativuustasosta, mennään niissä kuitenkin aina ”heikoimman lenkin” vauhdin mukaisesti, eli kaveria ei jätetä.

Periaate näissä kaikissa retkissä on se, ettei apuna käytetä mitään moottoriajoneuvoa eikä lentopeliä. Eli kaukaisimpaankaan kolkkaan ei mennä lentokoneella tai helikopterilla, vaan kulkupelinä ovat omat jalat sekä tarvittaessa maastopolkupyörä.

Retkien hinnat:

Hinnat riippuvat paljolti ryhmän koosta ja henkilön varusteista. Suuntaa antavana hintana voidaan pitää yhdelle henkilölle seuraavaa luokittelua.

Teltta
 • Luokan 1 retki pelkällä opastuksella 100 euroa /vuorokausi
 • Luokan 1 retki järjestäjän varusteilla 300-600 euroa/vuorokausi
  • Hinta riippuu varusteiden määrästä ja matkaan tarvittavasta ruuasta.
  • Jalkineet ja vaatetus eivät kuulu varusteisiin.
  • Lisäksi hintaan lisätään mahdolliset kuljetukset reissun lähtöpaikalle ja takaisin.
 • Luokan 2 retki omilla varusteilla 300 euroa/vuorokausi
 • Luokan 2 retki järjestäjän varusteilla alkaen 500 euroa/vuorokausi
  • Hinta riippuu varusteiden määrästä ja matkaan tarvittavasta ruuasta.
  • Jalkineet ja vaatetus eivät kuulu varusteisiin.
  • Lisäksi hintaan lisätään mahdolliset kuljetukset reissun lähtöpaikalle ja takaisin.
Riekkoja

Jos asiakas ei tule omalla ajoneuvolla, voidaan hänet hakea retkikohteesta katsottuna lähimmältä linja-auto-, rautatie- tai lentoasemalta. Kuljetus sisällytetään Reissun hintaan.

Pyydä rohkeasti tarjousta, hinta räätälöidään tarpeittesi mukaan.

Eräreissujen mahdolliset ajankohdat:
Talvivaellukset ja pilkkireissut 1.3.- 15.5.
Syyspilkkireissu 1.11.-30.11.
Kesävaellus 1.6. -30.9.
Kalareissut 14.6.-30.8.
Kanalinnun pyynti Pyyntikauden ja lupien saatavuuden mukaan

Reissujen varaukset on tehtävä vähintään kuukautta ennen retken mahdollista alkamista. Valmiiksi suunnitelluista reissuista tiedot ja varausmahdollisuudet näkyvät sivulla tapahtumat.

Esimerkki 4 vuorokauden extreme-kalastusretkestä (aikaan ei sisälly siirtyminen lähtöpaikalle):
 1. 1. vrk: Ensimmäinen siirtyminen maastopyörillä 30 km + jalkaisin 10 km, kunnon eräsapuska ja yöpyminen teltassa, (ruokakalan pyynti, jos on mahdollista)
 2. 2. vrk: Aamutouhut ja ruokailu + purku, mahdollisesti vähän kalastusta ja siirtyminen uudelle kohteelle 10-15km, ruokailut ja kalastusta, yöpyminen.
 3. 3. vrk: Aamutouhut ja ruokailu + purku, kalastusta, siirtyminen uudelle kohteelle/pyörille 10 km, ruokailu ja ehkä kalastusta, yöpyminen,
 4. 4. vrk: Aamutouhut ja ruokailu + purku, siirtyminen maastopyörillä 30km paluupaikalle. Siirtyminen tukikohtaan (mökki/vast), huolto/saunominen, ruokailu ja yöpyminen.
 5. 5. vrk Kotiin…

Kokonaismatkaa varusteiden kanssa reissulle kertyy kalasteluineen noin 150 km. (Tällaiset reissut ovat olleet minun vakiotavaraa viimeiset 20-vuotta.)

Suksihuolto

Järjestän suksen voitelukoulutukset seuroille, yrityksille sekä yksityisille henkilöille.

Järjestän voitelupalvelut tilauksesta kilpailuihin, laturetkille ja erilaisiin hiihtotapahtumiin kuten Napapiirin hiihto, Vaskoolihiihto jne.

Ja tietenkin yksittäiselle hiihtäjälle suksien peruskunnostusta ja voitelua.

Autan tekemään suksivalinnat ja -mittaukset jousivaa’alla ja Classic Ski Controlilla (CSC). CSC- mittalaite on käytössä mm. Suomen Hiihtoliiton A-maajoukkueella, suksien valmistajalla ja maahantuojilla sekä muutamalla muulla suksihuollon yrittäjällä.

Laitteella mitataan voidepesän pituus - ja korkeus perinteisessä suksessa sekä voidepesän laskeutuminen kohti suksen kärki- ja kantaosaa. Mittauksen avulla saadaan sukseen tehtyä voitelut juuri oikeaan kohtaan oikeilla voidemäärillä. Lisäksi voidaan määritellä kelialueet suksen korkeuden perusteella.

Palveluna on myös ”suksihotelli” kesäajaksi. Eli otan sukset vastaan keväällä, huollan ja säilytän kesän yli. Palautan sukset sovitusti hiihtokunnossa asiakkaalle.

Hinnasto ilman kuljetuksia ja rahtia 1pr:
Perus luistovoitelu 5 euroa
Perus pitovoitelu 5 euroa
Perus luisto- ja pitovoitelu 10 euroa
HF luistovoitelu 10 euroa
1 parin kisavoitelu * 35 euroa
Suksen CSC-mittaus 10 euroa
Suksihotelli 30 euroa

* sisältää alusvoitelun, HF-luistot sekä Fluoripinnoitteen + pitovoitelun

Kysy tarjousta muista palveluista tai jos on kyseessä useamman kuin 3 parin työtilaukset tai mittaukset.

Valmennus-/Personal trainer -toiminta

Teen hiihtovalmennusta ja-opastusta urheiluseuroille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille.

Teen henkilökohtaisesti räätälöityjä personal trainer -palveluja yksittäisille henkilöille.

Kysy tarjousta!

Kilpailutapahtumien järjestäminen

Annan konsultaatioapua yhdistyksille/seuroille kilpailutapahtumien järjestämiseen tai osallistun osaan tapahtuman järjestämiseen itse. Tai yhdistys/seura voi ostaa ostopalveluna koko tapahtuman järjestämisen tietyllä summalla. Hinta koostuu yleensä jostakin osanottomaksujen prosenttiosuudesta, johon vaikuttaa tietenkin tapahtuman koko.

Kysy tarjousta!

Kartanteko- ja ratamestaripalvelut

Toteutan suunnistuskarttojen päivityksiä urheiluseuroille, yrityksille jne. Palvelu voi sisältää maastotyöt ja kartanpiirron OCAD-kartanpiirto-ohjelmalla.

Tarvittaessa teen myös ratamestaripalveluja pienehköihin suunnistuskilpailuihin/-tapahtumiin. Kysy tarjousta!

Kisa