Tästä tämä yrittäminen sitten varsinaisesti alkaa.

Ei ole suorittamisen paineita. Vai onko? Onneksi toimeentulo ei ole kiinni tästä yritystoiminnasta, johon olen nyt harrastusmielessä ryhtymässä.

Kun pääsin eläkkeelle puolustusvoimista vajaan 31-vuoden puurtamisen jälkeen marraskuussa 2017, olin vahvasti sitä mieltä, että pidän ainakin vuoden tauon mistään stressiä lisäävästä toimesta ennenkun rupean millekkään. Vaikka olihan mulla jo sovittuna liuta hommia valmiiksi Amerin ja Skigo Finlandin kanssa , sekä lukkoonlyötyjä tulospalvelukeikkoja pitkin vuotta. Näitä en kuitenkaan vielä pitänyt minään stressaavana lisähommana, olinhan tehnyt samat hommat jo aikaisempinakin vuosina valtion hommien ohella.

No, miten tässä sitten nyt kävikään näin.

Kaikki juontaa varmaankin minun kilpailuhenkisyyteen ja kunnianhimoon. Hommat kun olen pyrkinyt tekemään aina hyvin ja siihen päälle sitten pieni kehun kuuleminen  onkin vain lisännyt löylyä kiukaaseen.

Ensimäisillä eläkepäivillä leivoskelin mitä erilaisimpia juttuja pakasteeseen (Lapsuudesta jäänyt trauma). Harrastin liikuntaa koirani kanssa ja ilman sekä pelasin netissä strategiapeliä, joka on yksi pienistä paheistani tai liekö jopa riippuvuus. Joskus emännän mielestä se tuntuu olevan vähän isompikin. Lisäksi otin vastaan vahan ylimääräisiä promokeikkoja. Hoidin Saariselän FIS-kisojen ja Kiilopäähiihdon tulospalvelut. Eli tein siis käytännössä jo osittain tuota yritystoimintaa talkooperiaatteella.

Joulun aika ja vanhimman poikani saapuminen joululomalle Helsingin harmaudesta saivat aikaan lopullisen niitin päätokselleni. No miksi niin.

Joni kun on aika hyvä näissä tietokonehommissa ja jo syksyisellä käynnillään meillä oli puhe tästä minun mahdollisesta yritystoiminnasta ja siihen liittyvästä nettisivujen tekemisestä. Tämä juttu vain sitten laukesi käsiin ja aloimme rakentamaan sivuja.

Tein sitten päässä muhineiden ajatusten pohjalta PRH:lle yritysrekisteröinnin. (joka on muuten aika helppo homma, kun vähän viitsii vain lukea ohjeita ja raskii pulittaa 75 euroa). Homma oli selvä parissa päivässä.

Arvatkaappa mistä huomasin ensimmäisenä, että toiminimeni oli rekisteröity? No, sähköpostiini tuli heti muutamalta firmalta mitä erinäisempiä tarjouksia kirjanpitohommista ja nettisivujen ja muiden julkaisuiden tekemisestä. Ne mie olen vielä jättänyt unholaan, onhan mulla ihan oma tekijä niihin hommiin jo omastakin takaa.

Kun tämä juttuni tulee julki näillä minun kotisivuillani ja julkaisen naamakirjan sivut, voi yritystoiminta siis alkaa käytännössä pyöriä. Odotan mielenkiinnolla, minkäänlaista huomiota saan tässä sosiaalisessa mediassa yleensäkin, vai tuleeko sieltä jotain lokaa sitten niskaan.

 

 

 

One Reply to “Tästä tämä yrittäminen sitten varsinaisesti alkaa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *